home > overzicht aanbod > gitaarles

Gitaarles in Lelystad

Gitaarles van een pro

Als prof gitarist kent Will vanuit zijn podium en studio ervaring en conservatoriumopleiding de fijne kneepjes van het vak. Hij heeft door de jaren heen met tal van gerenommeerde musici gewerkt als: Thijs van Leer, Fre Spigt, Ted Oberg, Erwin Nijhoff en vele anderen.

Wil je weten hoe dat klinkt? Kijk dan even op zijn youtube kanaal: www.youtube.com/willsophiemusic. Daar kun je het een en ander vinden over die muzikale samenwerking. Ook vind je er allerlei gitaarvideo’s, variërend van jam tracks tot gear checks.

Leren ontdekken en ontwikkelen
van je eigen unieke spel en geluid

Het is juist de kennisoverdracht die een gitaarles bij Will zo bijzonder maakt. Geen onnodig saaie toonladders, techniek oefeningen en naspeel deuntjes instuderen maar eigenlijk eerder het leren ontdekken en ontwikkelen van je eigen unieke spel en geluid als centrale factor tijdens de lessen van Will.

Neem contact op voor een proefles en ervaar de vele mogelijkheden van de lesprogramma’s.

Neem contact op

Over Will

Eerste jaren

Op een leeftijd van 12 jaar leerde Will de eerste akkoorden op gitaar van zijn oudere zus. Op 17 jarige leeftijd beklom hij reeds de planken van het Amsterdamse Paradiso en in de midden jaren 80 werd hij toegelaten tot het Hilversums Conservatorium alwaar hij gitaar lichte muziek studeerde.

Beroeps musicus

Na een aantal semi profbands werd het tijd om in de jaren 90 als beroeps musicus verder te gaan. Met oud gedienden als Michel van Dijk (Alquin), Fré Spigt (I’ve got the bullets), Ted Oberg (Livin’ Blues), Thijs van Leer (Focus) en Erwin Nijhoff (Prodigal Sons) speelde Will in het Europese Club en festival circuit.

Solo CD

Met deze en andere namen maakte Will diverse Cd’s waaronder ook zijn eigen debuut CD ‘Times at Woody’s’ uit 2013, een geheel instrumentale tribute cd opgedragen aan zijn grote gitaar helden waaronder BB King, Dickey Betts, Peter Green en Eric Clapton.

Multi instrumentalist

Naast zijn hoofdinstrument, de gitaar, speelt Will ook toetsen, bas en slagwerk op zowel zijn eigen debuutalbum als op het Music from the Well album.

Onderwijs en eigen werk

Inmiddels werkzaam als gitaar docent in zijn eigen lespraktijk is het muzikale accent vooral komen te liggen bij het schrijven en registreren van eigen composities.

Dit en meer op: www.willsophiemusic.com