Masterclass: Triple T

Herken je dat? Je kent je scales en je hebt de techniek in huis om een goeie solo neer te zetten maar het ontbreekt je aan inspiratie of focus. In een paar stappen en met een paar tools leer ik je om te gaan met dit soort ‘off’ momenten.

Tone

‘De tone maakt de muziek’ luidt het gezegde. Inderdaad, meer nog dan de noten zelf is de tone bij uitstek hetgeen wat het meest ‘voelbaar’ is bij de luisteraar. Je eigen tone ontwikkelen is als het plaatsen van je eigen unieke handtekening.

Timing

Door het ‘goed plaatsen’ van de noten krijgt de tone vaak een extra dimensie. Het werkt net als duidelijk articuleren bij het spreken. Door op de juiste momenten klemtoon aan te brengen krijgt bijvoorbeeld een gitaarsolo ook meer zeggingskracht.

Taste

De opbouw van een goede solo is net als het vertellen van een goed verhaal. In deze masterclass krijg je in korte tijd de juiste tools aangereikt om je eigen unieke solo meer inhoud te geven.

Will Sophie

Performer …

in various bands & acts.

Multi instrumentalist …

guitar, bass, drums, percussion, Hammond organ & piano.

Music educator …

teaching guitar, drums, music theory, music history, band coaching.

Composer …

songwriter, and musical arranger.

Producer …

on cd productions and other musical projects.

Musical collaborations with

Michel van Dijk (Alquin), Fré Spigt (I’ve got the Bullits, A Girl Called Johnny), Rudy Englebert (Herman Brood, Vitesse, A Girl called Johnny), Jan van der Meij (Vitesse, Power Play), Thijs van Leer (Focus) Nico Christianse, John Lagrand, Ted Oberg (Livin’ Blues), Boris Vanderlek (Hans Dulfer, Herman Brood), Peter van Straten (Power Play), Erwin Nijhoff (Prodigal Sons), Cees Meerman (Herman Brood), Hans Vermeulen (Sandy Coast), Polle Eduard, Hans Waterman (Solution), Arend Bouwmeester (Bob Color), Julya Lo’Ko, Rinus Gerritsen (Golden Earring), Anne-Geert Bonder (Flavium), Kaz Lux (Brainbox), Van Dik Hout, Martin van der Starre, Michael Peet, Richard van Bergen, Rafael Hekker, Ralph de Jong, Hessel Hoornveld, Susan Jane.

Locatie & Tijd

Eerstkomende datum: nader te bepalen.

Wisseloord Studios
Studio 1
Catharina van Renneslaan 10
1217 CX Hilversum

Aanvang: 20.00 uur
Eind: +/-22.00 uur

Interesse?

Na je aanmelding krijg je meer informatie toegestuurd.